A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Беївський ліцей
Липоводолинської селищної ради Сумської області

Говорити українською завжди і повсякчас!

Дата: 21.02.2024 23:17
Кількість переглядів: 18

21 лютого закликали у Беївському ліцеї з нагоди Міжнародного дня рідної мови мови. Це свято вирішили цьогоріч відзначити яскраво та нетрадиційно. Переступаючи через поріг школи під веселу українську пісню, мимоволі поринав у атмосферу свята. Кожен отримав заряд бадьорості перед початком уроків та прослухав інформацію про значення і багатство української мови.

Залюбки дітлахи підтримали ідею «Одягни вишиванку» та прийшли у барвистих сорочках, що пробудило дух патріотизму.

Різноманітні інформаційні п`ятихвилинки, виховні години, вікторини, розгадування ребусів, проведення інтелектуальних ігор “Мово українська, мово солов’їна”, “Знавці української мови”, “Нас єднає мова” - неповний перелік подій цього дня.

Досвід людства у продовж тисячоліть переконливо доводить, що мова об`єднує народи в нації і зміцнює держави. Тому в цей день для учнів Беївського ліцею була проведена година єдності «Українська мова – мова єднання». Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху розвитку. Учні читали вірші відомих українських поетів. Гаслом заходу стали геніальні слова Л. Костенко «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Хлопці й дівчата побажали українцям примножувати скарби рідної мови, яка єднає націю і створює індивідуальне обличчя.

Катерина Гречана, учитель української мови та літератури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора