A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Беївський ліцей
Липоводолинської селищної ради Сумської області

Посібник для батьків: соціальні мережі і діти

Дата: 12.11.2023 23:02
Кількість переглядів: 41

Діти проводять в Інтернеті велику частину свого життя. Там вони грають в ігри, навчаються, починають нові знайомства, шукають друзів та навіть закохуються і створюють пари. Соціальні мережі дуже добре цьому сприяють. Але поруч із перевагами, які може давати нам онлайн-світ, там може знаходитися дуже багато небезпек з якими щодня зустрічаються діти: кіберсталкінг, кібербулінг, секстинг, сексторшн. Це невеликий перлік того, що може чекати на вашу дитину вже сьогодні, поки ви читаєте цей текст.

Тому батькам особливо важливо не просто знати про онлайн-ризики, які вони є, та як вони можуть впливати на дитину, а також важливо розуміти саме у яких соціальних мережах проводять час їхні діти. Instagram, TikТok, YouTube, це неповний перелік соціальних платформ де діти проводять свій час. І у кожної з них є свої особливості, свої налаштування та свої унікальні риси, які виділяють одну соціальну мережу від іншої.

Що ж робити батькам? Як можна розібратися у такій кількості соціальних мереж та їх налаштуваннях? Інформаційно-освітня кампанія #stop_sexтинг має рішення цієї ситуації. Дана організація підготувала посібник із гайдами, які стосуються соціальних мереж, які вони бувають, їх особливості, переваги та недоліки. Також підготувала для вас шляхи покрокового налаштування соціальних мереж з гарантією максимальної безпеки для ваших дітей.

У посібнику представлені такі соцмережі та месенджери: Instagram, TikТok, BeReal, X (Twitter), Viber, Telegram, YouTube та YouTube Кids, Likee, Snapchat, WhatsApp.

Посібник для батьків: соціальні мережі і діти

Завантажити посібник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора