A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Беївський ліцей
Липоводолинської селищної ради Сумської області

Покрова - свято козацьке.

Дата: 13.10.2021 15:37
Кількість переглядів: 78

Покрова- свято козацьке.
На 14 жовтня припадає три величних свята - День козацтва, Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Захисника та Захисниць України.
В осінньому календарі українців день святої  Покрови займає особливе місце. З кожним днем зростає інтерес багатьох людей до нашої історії . Знання свого родоводу , історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності , а й для використання кращих традицій у сучасному нашому житті. Ми можемо пишатися тим , що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а вміло захищала себе від ворогів . Був час, коли всю нашу землю загарбали й поділили між собою сусідні держави. Нестерпно було жити українському народу в неволі і почав він утікати в пониззя Дніпра , за пороги, де були дикі степи .Втікачі називали себе козаками , тобто вільними людьми. На островах, що лежали посеред бистрої Дніпрової води, вони заснували Зопорозьку Січ.
В наш час веливої уваги набуває відродження казацтва, бо це і відродження України .
Як відомо людина нерозривно пов'язана з минулим свого народу , його історією і сьогодні  ми перегорнули одну із сторінок нашого славного минулого .
Сьогодні ми повинні пам'ятати свою історію, розуміти сьогоднішній день і надіятись на краще майбутнє .
То ж не дамо загинути, зів'янути, піти в небуття традиціям нашого народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора