A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Беївський ліцей
Липоводолинської селищної ради Сумської області

Тиждень Толерантності

Дата: 23.11.2020 13:14
Кількість переглядів: 274

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов в Беївському НВК було розпочато ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом "Толерантність - дорога до миру та співпраці".
     У понеділок відбулося відкриття тижня, всі учні та вчителі були ознайомлені з планом на тиждень. Протягом дня в коридорі школи були розклеєні вислови та прислів’я видатних людей про толерантність. Активну участь учні приймали в акції «Галявина ввічливих слів» під час якої всі обмінювалися ввічливими словами. Символічним кольором понеділка був синій.
      У вівторок під назвою «Добро починається з тебе» розпочався з дому кожного учня і вчителя,адже цього дня необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах жовтий колір, який до речі в психології означає позитив, оптимізм, сприяє появі позитивних емоції, віру в щасливе майбутнє. На перерві в шкільному коридорі транслювалося відео «Толерантність врятує світ», та класні керівники ознайомили своїх учнів з буклетом «Толерантність вимога часу чи спосіб життя?».
       Середа розпочалася з позитиву так як гаслом цього дня було «Посміхнися життю» - колір дня червоний, який в психології має дію як допінг, збуджує психіку людини, пробуджує в неї бажання діяти і просто піднімає настрій. З учнями старших класів проведено анкетування в ході якого з’ясувалося чі вважають себе учні толерантними.  На перерві учні активно приймали участь в акції «Знайди посмішку». де необхідно було зібрати якомога більше смайлів (що дозволило дітям активно обговорювати свої знахідки, обмінюватися та активно спілкуватися один з одним, а це в свою чергу виховує та розвиває комунікативні навички).  В шкільному коридорі розміщена виставка дитячих малюнків «Щастя – це …» де діти висвітлювали цінності щастя для них. Вчителі та учні охоче прийняли участь в акції «Візьміть те, що Вам потрібно».
       Четвер під назвою «Дружба – це маленька планета». З учнями 1 класу була проведена година спілкування «Хто така толерантна людина?»  з метою виховання таких рис, як доброзичливість, чуйність, взаємоповага, людяність, терпимість і небайдужість. На перервах всі бажаючі могли взяти з чарівної скриньки частинку гарного настрою у вигляді цукерки чі побажання на день. В шкільному коридорі було проведено відкритий мікрофон «Доброта це…» всі активно приймали участь. Символом  четверга був зелений колір.
       П’ятниця 20 листопада розпочалася під девізом «Країна ввічливості». Цього дня було проведено бліц опитування для визначення Міс або Містера педагогічного колективу на думку учнів. Також була проведена  година спілкування «Толерантність як запорука людяності» для розвитку навичок соціальної поведінки, виховання толерантного ставлення до людей та вміння працювати в групах.
       Упродовж тижня Толерантності всі учасники навчально –виховного процесу навчились терпляче сприймати людей такими,якими вони є, не намагаються змінити в них те, що не подобається, цінують і визнають в кожній людині особистість і поважають її думки, почуття, переконання, незалежно від того, чи збігаються вони з їхніми. Весь тиждень супроводжувався позитивними емоціями та гарним настроєм.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора