A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Беївський ліцей
Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Торгівля людьми – нагальна проблема сьогодення. Однією з форм порушення прав людини в сучасному світі є торгівля людьми і дітьми. Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

15:04 18.10.2023

Осінній вернісаж

За вікнами осінь… Золота пора року, що вражає багатством кольорів, плодів, фантастичним поєднанням фарб: від яскравих, вражаючих до розмито-прозорих. Озирніться навколо, вдивіться: кованим золотом виблискує листя, яскраво спалахують різнокольорові ліхтарики айстр і хризантем, крапельками крові застигли на деревах ягоди горобини, і бездонне осіннє небо дивує великою кількістю і яскравістю розсипаних по ньому зірок. Саме у цю пору року природа щедра на матеріали для виробів: овочі, фрукти, осінні квіти, гірлянди з жовтого листя, грона горобини, ягоди, шишки.

14:55 18.10.2023

Ліплення з солоного тіста

Тістопластика або ліплення з солоного тіста – дуже цікаве заняття. Ним цілком можуть захопитися не тільки діти, а й дорослі. Ліплення – це одне з найулюбленіших занять дітей. Крім очевидного творчого самовираження, малюк також розвиває гнучкість і рухливість пальців, точність і координацію рухів, що сприяє поліпшенню мови, розвиває дрібну моторику рук, уяву, формуються і розвиваються навички ручної праці. Дитина набуває новий сенсорний досвід – почуття пластики, форми.

18:02 12.10.2023

Заняття з безпеки

11 жовтня спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі Наталія Коваленко спільно з представником державної служби надзвичайних ситуацій Юрієм Білоножком та дільничним офіцером громади Юрієм Логвою з метою підвищення рівня обізнаності дітей з питань безпеки життєдіяльності, виховання навичок безпечної поведінки та дій у надзвичайних ситуаціях відвідали здобувачів освіти початкових класів Беївського ліцею та провели пізнавальні заняття для дітей під назвою «Подорож країною Безпеколенд».

11:17 12.10.2023

Ти як? Ментальне здоров'я

10 жовтня відзначається День ментального (психічного) здоров'я, який має за мету нагадати про те, як важливо піклуватися про своє психологічне здоров'я.

08:38 11.10.2023

У Беївському ліцеї пройшов Всеукраїнський тиждень протидії булінгу

У Беївському ліцеї завершився Всеукраїнський тиждень протидії булінгу. В рамках тижня психологічною службою були проведені просвітницькі заходи, спрямовані на інформування здобувачів освіти про шкільний булінг та запровадження адміністративної відповідальності за його вчинення. Учні детальніше ознайомилися з видами булінгу (цькування), мірою покарання, навчилися відрізняти булінг від звичайного конфлікту.

20:50 09.10.2023

Сила нескорених

Протягом тижня, з 2 по 6 жовтня 2023 року, у Беївському ліцеї відбулися тематичні заходи з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці, а саме: виховні, класні години, вікторини, конкурси, пізнавальні ігри, Уроки мужності, екскурсії, виставки художньої та документальної літератури, тощо.

16:11 09.10.2023

Навчально-тренувальний збір з техніки туризму для учнівської молоді Липоводолинської та Синівської ОТГ

З 26 вересня по 5 жовтня у Будинку для дітей та юнацтва Липоводолинської селищної ради проводився навчально-тренувальний збір з техніки туризму, приурочений до Всесвітнього дня туризму. 42 учасники з 7-ми закладів освіти Липоводолинської та Синівської ОТГ взяли участь у змаганнях. Вихованці Беївського ліцею стали четвертими у командному заліку. І хоча не вдалося здобути перемогу та юні туристи-спортсмени старшої вікової групи додали досвіду, а молодшої – вперше познайомилися з технікою туризму. Тож перемоги попереду. Побажаємо їм успіхів у майбутніх туристичних змаганнях.

10:51 08.10.2023

Історичні паралелі: зрошені кров'ю сторінки історії

Злочини, як і трагедії, не мають терміну давності. Особливо, коли трагедія народів пов’язана зі злочинами людиноненависників. Згадати трагічні події кінця вересня 1941 року в Бабиному Яру і порівняти ті події з подіями війни теперішньої зібралися учні 6-7 класів Беївського ліцею. Інформація від учителя історії Головка В.М., моторошні кадри документальної кінохроніки окупованого Києва і місця розстрілу мирних громадян відгукнулися болем у серцях учнів. Про це говорили і на уроках історії у 9-11 класах. І логічним став висновок про схожість дій окупантів 1941 і 2022 років: геноцид – знищення народу за національною ознакою. Так, змінюються злочинці, але не змінюються їх злочини і, на жаль, залишаються зрошеними кров'ю сторінки історії.

21:39 07.10.2023

Хто працює у дитячому садку?

6 жовтня дошкільнята Беївського ліцею на занятті з розділу "Дитина у соціумі" поглиблювали  знання про основні професії людей, які працюють у дитячому закладі, їх обов’язки. Продовжували вчити давати відповіді на запитання; закріпили у словнику назви професій працівників дитсадка, активізували вживання слів-дій, слів-ознак, пов’язаних з ними. Формували потребу дотримання правил спілкування з працівниками дитячого садка, виховували повагу до їх професій, прагнення бути слухняним, отримувати схвальну оцінку своєї поведінки з боку дорослих. Виховували щире, людяне ставлення до дорослих та однолітків.

16:21 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора